tweedehands motor

Tweedehands motor: Yamaha XS 650 SE

Yamaha

Yamaha Motor Company is een Japanse motor producent. Vanaf het jaar 1955 is Yamaha Motor Company begonnen met het ontwikkelen van motoren en nam daarbij ook deel aan internationale motor competitie. In 1963 behaalden ze hun eerste overwinning in een internationale competitie: de Grand Prix van België waar ze de 250cc-klasse wonnen. Sindsdien kennen we daarom deze producent vooral van zijn sportieve motorfietsen.

XS 650 SE

Dit model (de XS 650 SE) is een 650cc motor uit het jaar 1981, maar de eerste Yamaha XS 650 werd in 1969 gepresenteerd op de Tokyo Motor Show en moest concurreren met de motoren van Triumph. In eerste instantie was het model van Yamaha geen succes: de verkoopcijfers waren namelijk teleurstellend. Als reactie hierop voerde Yamaha daarom ook wat ingrijpende veranderingen uit op het model en toen de tweede generatie van de XS 650 serie rond 1975 op de markt werd gebracht was het een groot succes.

Het model van de motor die je hieronder ziet is een custom uitvoering die vanaf 1977 werd geproduceerd. Het ontwikkelen van de Yamaha XS 650 ging door tot 1983, maar de modellen werden nog geleverd tot 1987.

Twin kopklepper

Wat deze motor bijzonder maakt is het blok dat er in zit, want het blok dat wordt gebruikt in dit model is in de jaren 80 veel gebruikt voor de zijspancross. Het blok is namelijk voorzien van een (twin) kopklepper. Een kopklepmotor is een type motor waarbij de uitlaatkleppen in de cilinderknop zitten recht boven de verbrandingsruimte. Het voordeel dat een kopklepper over een zijklepper heeft is dat het een hoger vermogen toestaat. Ideaal dus voor de zijspancross. Deze motor heeft daarom geen last van te lage compressie of ongelijkmatige verbranding.

Custom paintjob

Ook is dit model voorzien van een leuk winter tafereel (zie foto’s). Dus ben je op zoek naar een unieke motor? Dan is dit zeker iets voor jou! De motor verschijnt binnenkort bij ons op de website, dus houd deze in de gaten!

Interesse in deze motor?

Ben je geïnteresseerd in dit unieke juweeltje? Houd dan onze website of onze Marktplaats dan goed in de gaten! Of like ons op facebook om up-to-date te blijven over al het nieuws omtrent Hipsters’ Heaven.

Tweedehands motor kopen

Kan je niet wachten op deze motor? Misschien zit er dan wat anders interessants voor je in ons assortiment! Klik op de knop hieronder om onze motoren te bekijken.

Bekijk motoren Like ons op Facebook