Yamaha Super Tenere

Tweedehands motor: Yamaha Super Tenere

Yamaha Super Tenere

Deze Yamaha is een unieke zelfbouw motor. De basis een een Yamaha Super Tenere. De wielen van deze motor zijn verbreed en verkleind naar 17 inch. Het motorblok is niet origineel, maar een TDM850.

TDM850

Het TDM850 motorblok is een 850cc blok met bovenliggende nokkenas. Dit motorblok was als eerste ontwikkeld door Yamaha Motor Company in 1991 en was afgeleid van de Yamaha XTZ 750 Super Tenere, een model dat de Dakar van Parijs had gewonnen. Yamaha probeerde daarmee een motor te ontwikkelen die Europese bergen en wegen zonder moeite kon berijden. Ondanks het succes van het motorblok was het Yamaha TDM850 model niet zo’n succes. De motor beschikt over zo’n 100pk.

Unieke opbouw

Deze motor is volledig custom opgebouwd. De basis is van een Yamaha Super Tenere, het motorblok komt van een Yamaha TDM850, de wielen van de motor zijn verkleind waardoor de wegligging ongekend is. Daarnaast is het zitje vervangen voor een racerzitje en zijn de zijkleppen er afgehaald. Je bent ervan gegarandeerd dat er niemand anders met deze motor rond rijdt! De motor rijdt, schakelt en remt zoals het hoort: ze is in perfecte conditie.

 

Interesse in deze motor?

Ben je geïnteresseerd in deze unieke zelfbouw? Bekijk hem dan hieronder!

Tweedehands motor kopen

Toch liever een andere motor? Misschien zit er dan wat anders interessants voor je in ons assortiment! Klik op de knop hieronder om onze motoren te bekijken.

Yamaha Super Tenere Andere motoren